Chi Neng Qigong

Jeanne Verhulst

Mijn visie op Chi Neng Qigong

In Qigong gaat het niet alleen om de uiterlijke beweging, maar om het innerlijke proces dat op gang wordt gebracht. Bewustwording van je relatie tot je lichaam, geest en je energiehuishouding – Chi – staat centraal.

Zhi – Chi – is wisdom. It is the ability of the brain to deal with the outside world. Neng is ability. This includes mental and physical abilities. Zhineng Qigong literally means a practice that develops the wisdom and ability of a person.

Ooi Kean Hin
Zhineng Qigong, the science, theory and practice

Over mij

Ik ben enthousiast erkend instructeur Chi Neng Qigong (Level 2) en Nature Tai Chi. De opleiding tot instructeur Nature Tai Chi heb ik gevolgd in China bij Master Hu Xilong. Mijn lessen worden sterk beïnvloed door de inzichten die ik verworven heb tijdens mijn dansopleiding (Theaterschool Amsterdam) en als danstherapeut. Lees meer over mijn achtergrond.

Ik houd van bewegen. In mijn lessen gaat het ook om het innerlijke proces dat op gang wordt gebracht.

Thuiskomen

Mijn lessen mogen een thuis zijn, waar mensen zich kunnen laven aan nieuwe energie en een nieuw bewustzijn. Een thuis waar ieder mag zijn wie hij of zij is in zijn of haar eigenheid. Waar je mag twijfelen, mag zoeken, fouten mag maken, kwetsbaar mag zijn, thuis mag komen.

Eigenheid

Het betekent dat ik ieders eigenheid uitnodig om zich te laten zien. Jouw unieke manier van bewegen is perfect. Je wordt je bewust van de emoties die door het bewegen worden gewekt. Door acceptatie kunnen oude patronen transformeren en blokkades verdwijnen.

1

Een nieuwe ruimte

Voor elke emotie, ieder niveau of handicap is er plek. We kijken steeds naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Ik help je de moed te verzamelen een nieuwe ruimte in te gaan, waarvan je nog niet weet waar die naar leidt. Los van ingevulde verwachtingen, open en daardoor vrij.

Acceptatie

Een ruimte zonder oordeel, vol van acceptatie en mildheid, niet alleen naar anderen, maar boven al ook naar jezelf! Want dat is voorwaarde om ook de ander te kunnen accepteren. Voorwaarde om aan een nieuwe aarde te werken.

Respect

Als ieder levend wezen gerespecteerd wordt zoals wij ons zelf respecteren, verdwijnt misbruik van alle levensvormen hier op aarde. Als wij geen wezenlijk respect hebben voor onszelf, kunnen we ander leven evenmin respectvol behandelen.

Eenheid

We zijn een wezenlijk onderdeel van de schepping. Wij zijn kinderen van het Grote, van het Universum. Diep verbonden met alles wat bestaat. We zijn onafgescheiden, één. Als wij andere schepselen vernietigen, vernietigen we ook een deel van onszelf.

De kern

Deze verbondenheid en onvoorwaardelijke acceptatie ligt ten grondslag aan mijn visie, mijn manier van lesgeven en begeleiden. Het is de kern van Chi Neng Qigong.

Ik hoop je in een van mijn lessen te mogen ontmoeten.

Wat mijn cursisten vertellen

Jeanne’s spirituele insteek geeft de extra’s aan de (levens)lessen. Ze is enorm menselijk, menslievend, kwetsbaar en krachtig.

Roes Roeleven

De wekelijkse Qigong-les van Jeanne brengt mij in contact met hemel en aarde en laat me zien dat wij een klein deel zijn van een groter geheel.

Nan

Ervaar zelf wat mijn lessen voor jou kunnen betekenen.

Voor lichaam en geest

  • Chi Neng Qigong
  • Nature Tai Chi
  • Retraite
  • Workshops
  • Personal training

Contact

Jeanne Verhulst
06 486 881 38

Volg mij

Stel hier je vraag