Fysiek, emotioneel en mentaal

in balans met Qigong

Wat is Chi Neng Qigong?

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese bewegingsleer gericht op het genezen en verbinden van lichaam en geest. Het helpt je in balans te blijven: fysiek, emotioneel en mentaal. Emoties worden evenwichtig. Je geest wordt sterker. De levensenergie (ook wel Chi of Qi) gaat weer stromen in je lijf. Hierdoor voel je je energieker en fitter: je lichaam verjongt. Door de bewegingen in een meditatieve sfeer uit te voeren, breng je lichaam en geest tot rust.

Chi Neng Qigong verbetert je gezondheid bij uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten, zoals:

gebrek aan energie

emotionele disbalans

hoog stressniveau

slaapproblemen

rug-, nek-, schouder- en bekkenklachten

reuma & RSI

burn-out & depressie

concentratieproblemen

Een gezonde en soepele wervelkolom vormt de basis van mijn lessen. Het doel is je levensenergie (Chi) te laten stromen. Blokkades in de meridianen worden opgeheven. Dat heeft een positieve invloed op de bijbehorende organen. Je immuunsysteem, bloedcirculatie en spijsvertering versterken.

Ervaar zelf wat Chi Neng Qigong voor jou kan betekenen

Mijn visie op Qigong

Mijn lessen worden sterk beïnvloed door de inzichten die ik verworven heb tijdens mijn dansopleiding (Theaterschool Amsterdam), als danstherapeut en als transformatietherapeut.

In mijn lessen help ik je de zelfhelende kracht op te wekken. Je leert te bewegen vanuit je lichaamskern en de verbindingen in je lichaam te ervaren.

Totale acceptatie van ieders unieke bewegingsmogelijkheden is het uitgangspunt. We creëren met elkaar een sterk energieveld.

Wat mijn cursisten vertellen

Sinds negen maanden volg ik de Chi Neng Qigong lessen bij Jeanne. Wekelijks een leuke afwisselende les. Dit geeft mij voldoende inspiratie en mogelijkheden het overal te beoefenen. Vooral in de natuur is het een geweldige ervaring.
Ik ben meer in het nu gekomen, vind rust in meditatie en voel me lichamelijk sterker.

Ger Markus

Wat ik vooral ervaar is dat het hele systeem, mijn hele lijf en alles geactiveerd wordt. Wakker wordt als het ware. En daarom kom ik ook steeds terug.

Sophia

Voor lichaam en geest

  • Chi Neng Qigong
  • Nature Tai Chi
  • Retraite
  • Workshops
  • Personal training

Contact

Jeanne Verhulst
06 486 881 38

Volg mij

Stel hier je vraag