Voor lichaam en geest

De kracht van bewegen

Mijn achtergrond

De kracht van bewegen ontdekte ik als klein meisje, op balletles. Het dansen zorgde ervoor dat ik mijn zorgen even vergeten kon. Even genieten in het hier en nu! Sindsdien heeft het bewegen mij altijd geholpen spanning te ontladen en me goed te voelen.

Dansopleiding

Na mijn studie pedagogiek had ik de behoefte meer met mijn lichaam en expressie te doen. De dans bood mij die ingang. Tijdens de dansopleiding aan de theaterschool zag ik wat bewegen en dans te weeg kan brengen. Op zowel het fysieke als emotionele vlak, want lichamelijke blokkades verhinderen je om tot gezonde expressie te komen. Door mijn rugklachten heb ik dit zelf ervaren.

Van dans naar therapie

De dans leerde mij de verbindingen in mijn lichaam te voelen. Het is een voorwaarde om de verbinding met de buitenwereld aan te gaan. Ik besloot dans te combineren met therapie.

In 1990 ronde ik de opleiding Bewegingsexpressietherapie af. Negen jaar later studeerde ik af als Transformatietherapeut aan de Academie voor Transformatiewerk in Havelte. Lees verder op mijn andere website jeanneverhulst.nl.

Dru Yoga & Chi Neng Qigong

Omdat ik meer interesse kreeg in oosterse benaderingen en wijsheden, ben ik de opleiding tot docent Dru Yoga gaan volgen. Het dansante element in de Dru Yoga sprak me aan.

Mijn fysieke klachten hielden echter in de basis aan, totdat ik in contact kwam met Chi Neng Qigong. Al snel verdwenen de meeste klachten in mijn rug, schouders, heupen en knieën. Ik werd heel enthousiast. Gemotiveerd hiermee verder te gaan begon ik de opleiding aan het Chineng Instituut Nederland.

Naarmate ik langer Qigong beoefen, zijn niet alleen mijn fysieke klachten verdwenen. Ook sta ik veel stabieler en bewuster in het leven.

Jeanne Verhulst

Opleidingen Qigong en Tai Chi

Meridiaan Qigong

In 2010-2012 volgde ik intensief de training Meridiaan Qigong bij Dirk Oelibrandt in Hamme, België. Elementen komen nog steeds terug in mijn lessen.

Nature Tai Chi

Verder volgde ik in 2013 de opleiding tot instructeur Nature Tai Chi in China bij Master Hu Xilong. Nature Tai Chi is een relatief eenvoudige bewegingsreeks.

Level 3

De Zhineng Qigong masterclass level 3 volgde ik in Heerde bij Master Liu. Level 3 is gericht op het werken met de organen, de bijbehorende emoties en helende klanken.

Momenteel volg ik de opleiding tot level 3 instructeur aan het Chineng Instituut Nederland bij Master Li en Arianne de Zwart.

Compassie

De combinatie van jarenlange ervaring in de psychiatrie als danstherapeut en het doorwerken van mijn eigen levenservaringen hebben mij gevormd in mijn manier van werken. Ik werk met veel compassie en mededogen, en totale acceptatie van ieders unieke levensweg. Een veilige en liefdevolle omgeving is voor mij voorwaarde om het proces van bewustwording aan te gaan.

Voor lichaam en geest

  • Chi Neng Qigong
  • Nature Tai Chi
  • Retraite
  • Workshops
  • Personal training

Contact

Jeanne Verhulst
06 486 881 38

Volg mij

Stel hier je vraag