Stilte verlicht je levenspad.

Door niet te spreken,
zie je duidelijker.

Mahatma Gandhi

1869-1948

Stilte retraite en Qigong met Xie Chuan

Healing van lichaam en geest

9 t/m 12 april 2022

Groepscentrum de Weyst in Handel

Met Xie Chuan en Jeanne Verhulst

Diepgaand helingsproces

Heb je de behoefte om een diepgaand helingsproces aan te gaan? Heling van fysieke klachten ofwel emotionele disbalans? Te verstillen? Dit alles staat in deze retraite centraal.

Ook wanneer je ziek bent geweest of een ingreep achter de rug hebt, kun je veel profijt hebben van dit weekend. Je leert het zelfhelende vermogen te versterken.

Xie Chuan begeleidt ons om verbinding met het helende Chi veld te leggen. We zullen de stilte ervaren. Je krijgt alle tijd en ruimte om onderdrukte gevoelens van het fysieke en emotionele lichaam onder ogen te zien. Er worden mogelijkheden aangereikt om oude patronen te herkennen en te transformeren. Zo kun je er op een nieuwe manier mee om leren gaan.

De reacties op vorige stilteretraites met deze inspirerende Chinese Qigong leraar – Xie Chuan – zijn zo positief, dat ik heb besloten hier een vervolg aan te geven.

De retraites zijn als eilanden in de woeste zee van het leven. Waar je helemaal tot rust mag komen. Door de inzichten die Xie ons aanreikt, maar zeker ook door de verstilling en ervaringen gedurende de oefeningen, kunnen er nieuwe wegen voor je open gaan.

Xie Chuan en Jeanne Verhulst

Xie Chuan is ondertussen veel voor mij gaan betekenen. Xie is in staat je op een doorbrekende manier te laten kijken naar datgene wat je in je leven tegen komt. Hij is in staat je essentie te zien en je daar bewust van te laten worden. Jouw essentie, daar ligt het begin van heel worden. Oude patronen waarin je vast zit, overstijg je naar een nieuw bewustzijn. Een stilteretraite met hem heeft mijn leven voorgoed veranderd.

Corona veilig

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM. We garanderen een veilige setting en respecteren ieders gezondheid.
Mocht de retraite vanwege de op dat moment geldende maatreglen niet door kunnen gaan, dan krijg je je aanbetaling terug. In dat geval verzorgen wij een online alternatief in hetzelfde weekend.

Groepscentrum de Weyst

Groepscentrum de Weyst werd opgericht in november 1984 in het voormalig Kapucijner klooster te Handel. ‘De Weyst’ is vernoemd naar een ondergrondse waterstroming in de regio Brabant. Deze naam staat voor het volgen van een eigen weg, rustig, stil en soms zichtbaar ontspringend aan de oppervlakte.

De Weyst biedt accomodatie aan tal van gezelschappen. Zo wordt er al jaren in de Weyst gedanst, gezongen, gemediteerd en vooral genoten. Voor alle gasten wordt vegetarisch en biologisch gekookt met verse groenten uit eigen biologische moestuin en boomgaard. In de oude houtoven wordt op traditionele manier brood gebakken.

Wij verblijven op eenpersoonskamers met wastafel. Compleet verzorgd: vol pension, inclusief koffie en thee. Deelnemers kunnen hun dieetwensen opgeven. Wij doen ons best hieraan tegemoet te komen.

Wanneer

Zaterdag 9 april, aankomst 10.00u
Dinsdag 12 november, vertrek 16.30u

Locatie

Groepscentrum de Weyst
Pater Petrusstraat 21, 5423 SV  Handel

Kosten

€ 525 (vol pension)

Aanmelden of meer informatie?

Stuur een mail naar info@jeanneverhulst.nl of bel mij op 06 486 881 38. Je kunt ook contact opnemen via de contact-pagina van deze website.

Voor lichaam en geest

  • Chi Neng Qigong
  • Nature Tai Chi
  • Retraite
  • Workshops
  • Personal training

Contact

Jeanne Verhulst
06 486 881 38

Volg mij